reklam

Herkes karikatür yapmak ister, fakat nasıl karikatür yapabiliriz? veya çizebiliriz? diye sorduğumuzda kimse doğru düzgün bir cevap vermez. Karikatür çizmenin belirli temel kuralları vardır. En önemli kurallardan birisi ise kendinize özgün bir stiliniz, tarzınız olmalı. Eğer kendinize has bir tarz oluşturursanız çok rahat ve sıkıntısız bir şekilde karikatürlerinizi tasarlayabilirsiniz.

Karikatür çizerken çoğunlukla karakterin surat kısmı ile başlanır, ardından yüzü ve ortam detayları ile birlikte devam eder. Ayrıca sizin karikatür'e katmak istediğiniz yorum çok önemli olduğu gibi o yorumu yansıtmanız gerekir. Karakterlerin duygularını, şaşkınlık, heyacanlılık, aşık olma vb. gibi durumları çok ince detaylar ile okur'a iyi yansıtmanız gerekecektir. Ve o ince detaylar ile okurları kendinize çekeceksiniz.

Aslında herşey sizin hayalinizde düşündüğünüz ortam ve karakterlerde bitiyor. Ufkunuz ne kadar geniş ise o kadar başarılı karikatürler çıkarabilirsiniz. Hayal dünyanız ne kadar geniş ise o kadar özgün bir insan olabilirsiniz. ve özgün bir insan her zaman kazanır. Çünkü insanlar her zaman hep aynı şeyleri görmekten sıkılır ve yenilik arayışları içerisine girerler.
karikatür çizimi

Peki karikatür çizerken hangi sıralama ile gitmeliyiz?

  • Yukarıda da dediğim gibi ilk öncelikle karakterin yüz kısmı ile başlıyoruz. Karakterinizi komik ve ilginç yapmaya özen gösterin. (Pörtlek gözlü, kocaman burunlu, küçük çeneli vesaire)
  • Daha sonra vücudun diğer uzuvlarını biraz abartılı ve metne uygun bir şekilde çizeriz.
  • En sonunda ise yarattığımız karakteri ve ortamı süslemek gerekir. Çiçekler, böcekler, ortamda bulunması gereken aletler; karakterlere ise küpe, kolye vb. gibi aksesuarlar takabiliriz.
Karikatür çizimi için belirli teknikleri bilmeniz gerekir. Genel teknikleri kullanarak çizebileceğiniz karakterler bellidir fakat kendi tekniğinizi konuşturursanız eğer gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmış olucaksınız.
Güzel ve kaliteli bir karikatür çizmek istiyorsanız eğer bunun yolu özgün olmanızdan geçiyor. Ne kadar özgün bir kişiliğiniz varsa karakterlerinizi ve karikatürünüzü çok başarılı bir şekilde yaratırsınız. Ayrıca karikatür çizerken başarı elde etmek istiyor iseniz bu hemen olucak bir şey değildir zamanla birlikte sizin yaptığınız karikatürlerde gelişecektir.

Videolu Anlatım

Ogulsoul5 Hakkında

Web Hayvan için elinden geleni yapan teknolojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Çekinmeyin, bir yorum bırakın