reklam

» » » » » » » » » » Bilgisayar açıldığında kendiliğinden açılan programların bir daha açılmaması (Videolu ve Resimli Anlatım)

Bilgisayarı açtığımızda beraberinde açılan gereksiz ve bilgisayarın açılış performansını düşüren programları kapatmak işkence haline gelmiş durumda. Onu kapat, bunu kapat insan her seferinde aynı şey ile uğraşınca bıkkınlık geliyor. Ama dert etmeyin çok basit ve herkesin yapabileceği kısa bir yol var ve bunu sizlerle paylaşacağım.

windows başlatma

Bilgisayar açıldığında, kendi kendine başlayan programların bir daha açılmaması için ne yapmalıyız?

Öncelikle bilgisayarınızda yer kaplıyor ve hiç kullanmıyorsanız o programı direkt olarak denetim masasından programı kaldır seçeneği yardımı ile kaldırıyoruz.
Fakat arada sırada kullanıyorsak ve silmek istemiyorsak yapmamız gereken başlat menüsüne gelip Çalıştır konsolunu açıyoruz. Açılan konsol'a küçük harfler ile "msconfig" yazıyoruz ve açılan sekmelerden Başlatma seçeneğini seçiyoruz.
Sonrasında ise bilgisayar açıldığında başlamasını istemediğimiz programların ismini bulup yanındaki kutucuktan onay işaretini kaldırıyoruz. Bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda ise aynı programlar bir daha açılmayacaktır.
Videolu Anlatım
Resimli Anlatım
program kapatma
msconfig çalıştır
msconfig başlatma

Ogulsoul5 Hakkında

Web Hayvan için elinden geleni yapan teknolojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Çekinmeyin, bir yorum bırakın