reklam

» » » » » » » » » » » Dll hatası çözümü - Nereden dll indirebiliriz (Videolu Anlatım)


yeni dll

Bilgisayarımıza yüklediğimiz oyun veya programların çoğunda .dll hatası ile karşılaşırız. Aslında bu bir hata veya sorun sayılmaz. Windows sürekli güncellendiği için bizim bilgisayarımızda eksik olan dll'ler vardır. Yapmanız gereken eksik olan dll'yi indirip "system32" klasörüne atmanızdır.

Size tavsiyem kesinlikle bütün dll'leri indirmeyiniz. Yani bir rar dosyasında gerekli ve gereksiz tüm dll leri yükleyip size indirmenizi tavsiye eden sitelere güvenmeyin. Çünkü bu dll lerin çoğu işinize yaramıyacaktır ve bilgisayarınızı boş yere yorucaktır.


Peki güvenli bir şekilde tüm dll leri nereden indirebiliriz?

Sizin yüklediğiniz oyun veya program hangi dll ile ilgili hata veriyorsa o dllyi www.dll-files.com sitesinde aratarak indirin. Neden bu siteyi öneriyorum, çünkü aradığınız her dll dosyasını bu siteden bulabilirsiniz ve ayrıca güvenebileceğiniz en güvenli sitelerden birisidir. Ayrıca yeni çıkan dll dosyalarını anında bu sitede bulabilirsiniz. 

Dll dosyasını hangi klasöre atmalıyız?

İndirdiğimiz dll dosyasını C:\Windows\system32\ klasörüne atıyoruz. Tekrar programı veya oyunu çalıştırdığımızda aynı hata ile karşılaşıyorsak yüklediğimiz programın içinde de aynı dll eksik demektir. Bu yüzden indirdiğimiz dll'yi programı kurduğumuz klasörün içine atıyoruz.

Programı kurduğumuz dosyayı nerden bulabiliriz? 

Kurduğumuz oyun veya programın masaüstünde bulunan simgesine fare'nin sağ tuşu ile tıklayarak özellikler sekmesine tıklıyoruz ve daha sonra açılan pencerede sol alt kısımda bulunan dosya konumunu aç veya hedef bul butonuna tıklayıp programın kurulduğu klasörü açıyoruz. Dll mizi bu klasörün içine attığımızda sorun ortadan kalkacaktır. 
Videolu Anlatım

Ogulsoul5 Hakkında

Web Hayvan için elinden geleni yapan teknolojisever insanlarız biz.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

1 yorum: